Fuente: Torisme Val d’Aran

Este pasado verano, desde el departamento de turismo del Conselh Generau d’Aran se lanzó una campaña de sensibilización llamada “Caminos compartidos”. En esta campaña, que está enmarcada dentro del Plan de Sostenibilidad Turística de la Val d’Aran, tiene como objetivo la concienciación sobre la convivencia de distintos deportes en los que pueden realizar en los mismos caminos y senderos.

Si eres amante de la montaña, y practicas bicicleta en cualquiera de sus modalidades o bien senderismo, sabrás que los caminos están señalizados, y en concreto hay algunos que están solamente destinados (en cuanto a señalización) a un uso o a otro. Esta campaña, lo que trata es de hacer hincapié en que es imprescindible tener respeto por el resto de personas que pueden circular por esos mismos caminos. Por ejemplo, en el caso que seas un ciclista que estás bajando por un itinerario marcado para senderistas, es imprescindible reducir la velocidad y, si nos cruzamos con un senderista, debemos pararnos para no entorpecer el paso, y sobre todo, para no levantar polvo ni asustar. Porque al final, los y las senderistas son los/as que tienen más prioridad, ya que se encuentran más expuestos físicamente.

“Desde el gobierno de Aran queremos que nuestras montañas sean un espacio seguro y amable para todos los públicos, donde las distintas actividades que pueden realizarse convivan y haya respeto” aseguraba el vicesíndico y consejero de Gobernanza, Innovación, Economía y Turismo, Amador Marqués, añadiendo que: “por este motivo, era para nosotros primordial que el contemplara esta campaña de sensibilización, que nos tiene que ayudar a crear conciencia en los caminos compartidos”.

Porque lo más importante en la montaña es respeto por la misma y también por las personas que la disfrutan. Encontrar el equilibrio es fácil si sabemos cómo, siempre partiendo del sentido común y sobre todo de las buenas prácticas.

. . .

Fuente: Torisme Val d’Aran

Aquest passat estiu, des del departament de turisme del Conselh Generau d’Aran es va llançar una campanya de sensibilització anomenada «Camins compartits». En aquesta campanya, que està emmarcada dins del Pla de Sostenibilitat Turística de la Val d’Aran, té com a objectiu la conscienciació sobre la convivència de diferents esports en els quals poden realitzar en els mateixos camins i senderes.

Si ets amant de la muntanya, i practiques bicicleta en qualsevol de les seves modalitats o bé senderisme, sabràs que els camins estan senyalitzats, i en concret n’hi ha alguns que estan solament destinats (quant a senyalització) a un ús o a un altre. Aquesta campanya, el que tracta és de posar l’accent en que és imprescindible tenir respecte per la resta de persones que poden circular per aquests mateixos camins. Per exemple, en el cas que siguis un ciclista que estàs baixant per un itinerari marcat per a senderistes, és imprescindible reduir la velocitat i, si ens creuem amb un senderista, hem de parar-nos per a no entorpir el pas, i sobretot, per a no aixecar pols ni espantar. Perquè al final, elssenderistes són els que tenen més prioritat, ja que es troben més exposats físicament.

«Des del govern d’Aran volem que les nostres muntanyes siguin un espai segur i amable per a tots els públics, on les diferents activitats que poden realitzar-se convisquin i hi hagi respecte» assegurava el vicesíndic i conseller de Governança, Innovació, Economia i Turisme, Amador Marquès, afegint que: «per aquest motiu, era per a nosaltres primordial que el contemplés aquesta campanya de sensibilització, que ens ha d’ajudar a crear consciència en els camins compartits».

Perquè el més important a la muntanya és respecte per la mateixa i també per les persones que la gaudeixen. Trobar l’equilibri és fàcil si sabem com, sempre partint del sentit comú i sobretot de les bones pràctiques.

. . .

Fuente: Torisme Val d’Aran

Aguest passat ostiu, des deth departament de torisme deth Conselh Generau d’Aran se lancèc ua campanha de sensibilizacion nomentada «Camins compartits». En aguesta campanha, que ei enquadrada laguens deth Plan de Sostenibilitat Toristica dera Val d’Aran, a coma objectiu era conscienciacion e era convivéncia de diferenti espòrts que se pòden realizar enes madeishi camins e senders.

S’ès amant dera montanha, e practiques biciclèta en quinsevolh des sues modalitats o plan senderisme, saberàs qu’es camins son senhalitzats, e eth concrèt n’i a bèri uns que son destinadi a un usatge o a un aute. Aguesta campanha, tracte de méter er accent en qu’ei imprescindible auer respècte pera rèsta de persones que pòden circular per aguesti madeishi camins. Per exemple, en cas que sigues un ciclista que baishes per un itinerari mercat entà senderistes, ei imprescindible redusir era velocitat e, se mos crotzam damb un senderista, mos cau parar-mos entà non entorpir eth pas, e sustot, entà non lheuar povàs ne espantar. Pr’amor qu’ara fin, es senderistes son es qu’ an mès prioritat, donques se tròben mès exposadi fisicaments.

“Deth govèrn d’Aran estant volem qu’es nòstes montanhes siguen un espaci segur e amable entà toti es publics, a on es diferentes activitats que se pòden realizar conviuen e i age respècte” asseguraue eth vicesindic e conselhèr de Governacion, Innovacion, Economia e Torisme, Amador Marqués, en tot híger que: “per aguest motiu, ère entà nosati primordiau qu’eth Plan de Sostenibilitat Toristica dera Val d’Aran contemplèsse aguesta campanha de sensibilizacion, que mos a d’ajudar a crear consciéncia enes camins compartits”.

Cò de mès d’important ena montanha ei respècte pera madeisha e tanben pes persones que la gaudissen. Trobar er equilibri ei facil se sabem coma, tostemp en tot partir deth sens comun e sustot des bones practiques.